Hydrema's historie

- Et dansk industrieventyr

En entreprenør - Kjeld Werner Jensen

Her var en mand som i en meget ung alder havde tilegnet sig omfattende tekniske færdigheder og viden om økonomi; og angående hydraulik var han en pioner.
Kjeld Werner Jensen (1930-) kom fra relativt beskedne kår. Hans far var ansvarlig for at drive et antal fattighuse og han var ikke imponeret af det faktum at hans søn Kjeld havde blik for samfundets skæve eksistenser og kunne lide at gå og snakke med dem. Men drengen kunne mere end det, han kunne også lide mekanik og kom i lære som automekaniker. Lærerig og flittig var han. Han tog et korrespondancekursus, hvor han læste til ingeniør, hvilket han brugte aftenerne til. I Odense forsatte han studierne, og for at kunne klare til dagen og vejen, tog han job som natportier på et af byens hoteller.


Efter at være uddannet til ingeniør i maskinteknik fik han arbejde på en af Nordjyllands største virksomheder, og her fik han en viden, der siden hen skulle komme ham til gavn. Det var hydraulik, og det var noget ganske nyt på den tid.
Snart kom han til en mindre maskinfabrik, hvor han blev den egentlige leder af virksomheden. Det betød, at den fik en rivende udvikling, og det var vel dét, der gjorde, at Kjeld Werner Jensen fandt, at han lige så godt kunne starte for sig selv, hvilket skete den 1. juni 1959.


Udviklingen tog fart, og snart viste det sig, at både entreprenørbranchen og landbruget havde brug for Hydremas maskiner, der blev kendt for både kvalitet og nytænkning.
Kjeld Werner Jensen er en initiativrig mand, der, sammen med en flok dygtige medarbejdere, i løbet af kun 50 år har skabt en vidtforgrenet virksomhed – en virksomhed, der står respekt om. Han er i sandhed en iværksætter, der med megen omhu altid har forsøgt at finde medarbejdere dygtigere end ham selv, som igen har fået opgaven at finde egne dygtige medarbejdere.

Hydrema grundlægger Kjeld Werner Jensen

Fart på udviklingen af hydraulik

1950-tallet var årtiet hvor udviklingen af hydraulik virkelig tog fart. Eftersom teknikken som i Hydrema's maskiner var baseret på hydraulik, skabtes firmanavnet Hydrema fra en forkortelse af det danske udtryk "HYDRauliske Entrepenør MAskiner".
Dette dannede også grund for firmaets virksomhedsfilosofi:
- “At udvikle, producere og sælge hydrauliske maskiner i høj kvalitet til en rimelig pris".
I dag er det fortsat vigtigt og nødvendigt for Hydrema at fastholde den uafhængige produktudvikling med egen salgsorganisation.

Hydrema Fantomet læsse maskine

Grundlagt i et lille værksted

Hydrema blev grundlagt i 1959 i et lille værksted i Aalborg med Kjeld Werner Jensen som partner i et ingeniørfirma som beskæftigede sig med projektplanlægningen af fjernvarme og produktion af hydrauliske grave- og læssemaskiner. Tre år senere skiltes produktionen af entreprenørmaskiner, konstrueret til traditionelt jordflytning og håndtering af gødning, fra resten af firmaet og produktionen flyttede til den nuværende lokation i Støvring. "Fantomet" som var navnet på den første udvikling, var monteret på både nye og brugte traktorchassis'er, for at imødekomme et stigende behov for maskinel håndtering af specielt gødning i landbrugssektoren. Maskinen erstattede sådan set håndskovlen.

Hydrema fantomet læssemaskine

Ekspansion og anden generation

 I 1962, da firmaet flyttede fra Aalborg til nuværende lokation i Støvring, blev fabriksarealet øget til 320 m2 og firmaet havde 15 medarbejdere. Præcis 2 år senere, under overskriften "Teknisk eventyr i Støvring", skrev en lokalavis om at firmaet nu havde et gulvareal på 900 m2 og hele 26 medarbejdere.
Siden da har Hydrema hele tiden vokset således at faciliteterne i Støvring i dag er oppe på 25 000 m2. Hydrema er i dag Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner. Den familieejede virksomhed har siden 2000 været ledet af anden generation, grundlæggerens søn Jan Werner Jensen.

Hydrema hovedkvarter og produktionsanlæg

Vis kort ›

Find forhandler

Ud fra placering

Nyhedsbrev

Tilmeld

  • Få nyhederne først

    Modtag invitationer til messer, fremvisninger og forpremiere på vore nye maskiner.

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027