Endnu mere kraft i Hydremas opgraderede hjulgraverserie

23. februar 2021

Kraftigere motorer med 15 procent forøget drejningsmoment og en lang række af nyheder på de nye MX-hjulgravere.

Producenterne af entreprenørmaskiner har fuldt gang i skiftet fra Stage IV- til Stage V-motorer for at opfylde de nyeste miljøkrav om lav emission. Danske Hydrema lader det ikke blive ved blot at optimere det miljømæssige. Fabrikken benytter lejligheden til en gennemgribende opgradering af hele serien af hjulgravemaskiner, som ikke alene får flere hestekræfter og forøget moment, men også det nye, avancerede Hydrema Telematics som standard.

Hydremas serie af MX-hjulgravere er kendt som effektive og kompakte bymaskiner. Med en maksimal hastighed på 35 km/t kan de bevæge sig hurtigt mellem byggepladser, selv i befærdede byområder med minimal plads.

Stort kraftoverskud i ny MX G-serie
Opgraderingen gælder for hele MX-hjulgraverserien, som består af modellerne MX14, 16, 17 og 18, der spænder fra 14 til 19 tons. Samt de to specialmaskiner med skinnehjul til brug på jernbanen, MX16 Rail og MX20 Rail. Maskinerne er udstyret med den nyeste Cummins Stage V motor med 175 hk, som fuldt ud matcher de nyeste emissionskrav. Udstødningsgassen behandles i to katalysatorer og partikelfilter i én kompakt enhed.
De nye motorer har hele 780 Nm maksimalt drejningsmoment. Det er 15 procent mere end den tidligere generation. 

”Dermed har vi 165 hk til rådighed ved 1500 omdrejninger pr. minut, så næsten alle arbejdsopgaver kan udføres med mindst mulige brændstofforbrug og lavest mulige støjniveau. Netop hjulgravere kendt for at anvende mange forskellige arbejdsredskaber. Derfor er det helt afgørende med høj motorydelse og branchens højeste hydraulikydelse på op til 407 l/min. Det store kraftoverskud gør Hydremas hjulgravere i stand til at udføre selv krævende arbejdsfunktioner ved lave omdrejninger. Dette giver dem en særstilling for kompakte hjulgravere”, siger Hydremas udviklingschef Thorkil K. Iversen.

MX-hjulgraverne kan håndtere en lang række forskellige arbejdsredskaber, som kræver høj motor- og hydraulikydelse. Hydrema-maskinerne topper branchen med 175 hk og en hydraulikydelse på op til 407 liter i minuttet. Det sikrer rigeligt kraftoverskud til at holde lave omdrejninger selv ved krævende jobs.

Ny køremotor og fartpilot
MX-hjulgraverserien er ikke mindst populær som kompakte bymaskiner, der effektivt kører mellem skiftende arbejdssteder. Transporthastigheden er op til 35 km/t, hvor den forøgede motoreffekt kommer til sin ret ved vejkørsel og i bakket terræn. 
Hydrema har indført en elektronisk reguleret køremotor med automatisk retarder. Sammen med ny, opdateret effektregulering og fartpilot, sikrer det optimalydelse og komfort under kørsel.

Hydraulik med optimeret svingfunktion
Hydremas hjulgravere har længe kørt med en særskilt hydrostatisk kreds til krøjefunktionen med separat hydraulikpumpe. Dette gør det muligt at regenerere svingbremse-energien og gør krøjefunktionen helt uafhængig af de øvrige gravefunktioner. 
”Det sikrer en større effektivitet, bedre brændstoføkonomi samt jævne og forudsigelige bevægelser ved brug af flere funktioner samtidig," fortæller Thorkil K. Iversen. 
Hydremas ingeniører har videreudviklet krøjefunktionen med henblik på mere behagelige bevægelser af overvognen. Vinkelsensorer på overvognen samt ny software tilpasser hele tiden systemets hydraulik og bremsefunktion til alle belastninger. 
”Vi har forfinet svingbremsen for at sikre bedre igangsætning af svingbevægelsen på skråninger. Den trinløse overgang fra automatisk svingbremse til aktivt sving af overvognen, har vi valgt at kalde Soft-Start”, oplyser Thorkil K. Iversen.

Det udvendige design af maskinen er opdateret med en ny, frisk kombination af de sorte og gule farver. MX G-serien tilbydes selvfølgelig også i kundefarver fra fabrikken. Det er en mulighed, som flere og flere kunder benytter.

Omfattende standardudstyr
De nye G-modeller kommer som standard med et omfattende udstyrsprogram. Det gælder blandt andet automatisk hovedafbryder, indstigningslys som gør ind- og udstigning af kabinen mere sikker, to hydraulikkredse til redskaber og fire LED-arbejdslygter på kabinen i Hydremas velkendte lysdesign. 

Den opdaterede kabine som Hydrema lancerede sidste år, videreføres i G-serien. Kabinen har blandt andet multi-justerbare armlæn og dobbelt USB-stik til opladning.
G-modellerne har som standard også udvidede indstillingsmuligheder i det integrerede tiltrotator-system og for arbejdshydraulikken til redskaberne.

Hydrema Telematics som standard
Som noget ganske særligt følger det nyudviklede Hydrema Telematics også med som standard på den nye MX G-serie. Det avancerede Telematics-system opsamler kontinuerligt data omkring maskinens motor, transmission, hydraulik og andre vitale dele. 
Informationerne om blandt andet temperaturer, olietryk, brændstofforbrug og aktuelt brændstofbeholdning samles og vises i web-portalen eller på maskinførerens telefon. Systemet opsamler også eventuelle fejlkoder til sikring af, at service og reparationer kan udføres så præcist og effektivt, som muligt.
”Maskinens software kan ligeledes fjern-opdateres via GSM-nettet, hvilket sparer Hydrema´s service folk for et fysisk besøg. Det er alt sammen funktioner og features, der skal sikre maskinejeren mindst mulig nedetid og mest effektiv drift. Vi har selvsagt meget store forventninger til det helt nye Telematics-system”, siger Thorkil K. Iversen.

Den opdaterede kabine med bl.a. multi-justerbare armlæn, som blev lanceret sidste år, er også monteret på den nye G-serie. Med et nyt design af arbejdslygterne kan arbejdet nemt fortsætte efter solnedgang. Fire effektive LED-forlygter i Hydremas firdobbelte design og indstigningslys er nemlig nu standard på MX-kabinen, hvor en af mange optioner også giver mulighed for ikke færre end syv ekstra LED-arbejdslygter.

Stort udvalg af ekstraudstyr
Foruden det omfattende standardudstyr, giver Hydrema også mulighed for et bredt udvalg af forskelligt ekstraudstyr til de nye maskiner i G-serien. Blandt dem er syv styk ekstra LED-arbejdslygter og intelligent centralsmøring, der tilpasser smøremængden efter arbejdsforholdene. 
Et 360 graders kamera kan tilvælges for at øge sikkerheden omkring maskinen. Det giver maskinføreren et bedre overblik og udsyn omkring maskinen og er ikke mindst et vigtigt sikkerhedselement ved arbejde på snævre steder og i befærdede områder, såsom bymidter.
”Vi véd, at mange kører med vogn efter hjulgravemaskinen. Derfor kan vi også montere to-kreds system til anhængerbremsen som en option”, fortæller Thorkild K. Iversen.

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027