Fem maskinfirmaer klar til tredje ”Åben maskinvej”

4. februar 2020

Femkløver med hestekræfter til både landbrug, håndværkere, udlejningsfirmaer og entreprenørbranchen inviterer igen til den helt store vejfest i Ringsted.

Det bliver ikke nødvendigt at tænde op for de hjemlige kødgryder for hverken landmænd, entreprenører, maskinførere, håndværksmestre eller folkene i udlejningsbranchen fredag den 6. og lørdag den 7. marts. Der bliver nemlig rigeligt med muligheder for at invitere både den bedre halvdel og kolleger ud at spise i Ringsted. Ikke færre end fem maskinfirmaer står samtidig klar med grillpølser i lange baner, drikkevarer, hestekræfter og en duft af hydraulikolie, når der for tredje gang inviteres til ”Åbent maskinvej”.

Repræsentanter for de fem maskinfirmaer forvandlede sidste år det officielle Kærup Parkvej-skilt til ”Åben maskinvej”. Det samme sker igen i år fredag den 6. og lørdag den 7. marts.

Det er Kærup Parkvej særdeles tæt på Vestmotorvejen i Ringsteds nordøstlige ende, der i to dage tager navneforandring til ”Åben maskinvej”. Her ligger de fem maskinhandler indenfor cirka 650 meter. JCB-importøren Nicolaisen & Larsen i den ene ende af vejen, Helms TMT-Centret og Mertz under fælles tag og lige ved siden af Hydrema i den anden ende. Og Scantruck centralt midtvejs.
To gange tidligere har de fem fundet sammen om at skabe det meget specielle åbent hus-arrangement, som åbenlyst er blevet populært hos både landbruget og entreprenørbranchen. Ved de to første ”Åben maskinvej”-arrangementer er maskininteresserede valfartet til Danmarks ypperste maskinvej fra nær og fjern, og kvintetten sætter næsen op efter endnu større interesse i år.

Gang i grillerne i pølsevognen og en af Hydremas velkendte rendegravere i forgrunden.

Ny kompakt Hydrema-dumper
De enkelte firmaer kan nemlig byde på en række spændende maskinnyheder. 
Hydrema er Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, og til ”Åben Maskinvej 2020” bliver der mulighed for at teste den nye kompakte 707G-dumper. Med MultiTip og kort venderadius på blot fem meter egner den sig til byggepladser med trange forhold. Samtidig er maskinen oplagt som makker til en minigraver, da den har lav læssehøjde på 287 cm og i øvrigt kan indregistreres til vejkørsel med trailer.
”Dumperen har hydrostatisk transmission, og motoren kan fås med op til 122 hk. Med føreren i højsædet og sikkerheden i top har vi udstyret kabinen med joystick som på de større dumpere”, fortæller afdelingsleder Dan Madsen hos Hydrema, hvor der naturligvis også bliver lejlighed til at prøve kræfter med virksomhedens velkendte rendegravere.

Hydrema's nye og kompakte dumper med en kapacitet på 6,5 tons.

Schäffer, TYM og ny import
Hos naboen Helms TMT-Centret er Schäffer et af hovednavnene, som kan byde på de nyeste modeller af knækstyrede hjul- og teleskoplæssere. På bedste miljørigtige vis er Schäffer også gået elektrisk og stiller op med el-teknologi i modellen Schäffer 23e.
”Vi har også et bredt program af TYM-kompakttraktorer og McHales’ græsprogram, og så byder vi alle velkommen til en fagsnak om Komatsu Forest. Sidste år præsenterede vi importen af McCormick-traktorer, og de vil også være bredt repræsenteret i år”, siger Jakob Helms hos Helms TMT-Centret.
Han og kollegerne kan tillige præsentere et nyt, stort importprodukt. Helms har fået import af produkter fra Textron med klipperprogrammet fra Jacobsen og Ransomes og tillige el-køretøjer fra EZ-GO og Cushman.

Ny T5-serie hos Mertz
Johs. Mertz er i samme bygning som Helms TMT-Centret. Siden sidste år har firmaet fokuseret på salg af New Holland-traktorer og høstmaskiner, samtidig med at man har plejet ekspertisen i servicering af Case IH-maskiner. 
”En af de store nyheder fra New Holland er T5-serien fra 100 til 140 hk motorkraft med blandt andet ny kabine. Og ikke mindst to nye transmissioner, den trinløse Auto Command og dobbeltkoblings-transmissionen Dynamic Command”, forklarer sælger Hans Wonge hos Mertz om traktornyhederne.
New Holland har gravemaskiner op til seks tons, gummigeder, rendegravere, og teleskoplæssere. Og markedets bredeste traktorprogram, som spænder fra 23 til 700 hk.

Ny læsser og intelligent demo-plads
Lidt oppe ad ”Åben maskinvej” kører Scantruck den helt nye Komatsu-gummihjulslæsser WA475 i stilling. Første eksemplar af maskinen tiltrak sig særdeles stor opmærksomhed på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München, og nu er WA475 netop blevet lanceret i ”real life” og klar til salg. 
Siden sidste års femdobbelte arrangement, har Scantruck indviet sin nye demo-plads for maskiner med integrerede intelligente maskinstyringssystemer og hybrid-maskiner. Her bliver naturligvis aktivitet begge dage, og Scantruck viser tillige de nyeste modeller fra Manitou.
”Vi glæder os til blandt andet at præsentere vores knækstyrede landbrugsteleskoplæsser med firehjulsstyring og teleskop. Vi vil også benytte lejligheden til at vise amerikanske GMG-mandskabslifte samt forskelligt udstyr til entreprenørmaskinerne, blandt andet til nedbrydningsopgaver”, fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Godt besat ved Scantruck-bordene i en kulisse af masser af maskiner.

Nye landbrugslæssere hos JCB
JCB-importøren Nicolaisen & Larsen har hjemme øverst på Kærup Parkvej og er dermed det af de fem firmaer, som gæsterne møder først til ”Åbent Maskinvej 2020. Her lægger markedschef Dennis Faurby og hans mandskab an til præsentation af de nye JCB Serie III-landbrugsteleskoplæssere, som er blevet udstyret med ny og større kabine med et støjniveau så lavt som blot 69 dB. 
”Kabinerne kan udstyret med klimaanlæg, og der er designet nye, lækre membran-knapper sammen med en stor drejbar knap til navigering af menuen på den nye 7-tommer skærm. De nye teleskoplæssere fra 6 til 9,5 meter har fået øget løftekapaciteten med op til 200 kg i forhold til deres forgængere”, forklarer Dennis Faurby.

Det er Nicolaisen & Larsen med JCB-import, der tager imod de mange åbent hus-gæster i øverste ende af Kærup Parkvej.

 

Vis kort ›

Find forhandler

Ud fra placering

Nyheder

Seneste nyt

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027