Hydrema fejrer Finn Frandsen's 50 års Jubilæum

5. juli 2021

I dag 50 år senere kan han fejre sit 50 års jubilæum som maskinarbejder, hvilket ikke er hverdagskost i dagens Danmark.

Den 1. juli 1971, startede Finn Frandsen som arbejdsdreng ved virksomheden Hydrema i Støvring, hvor han også senere gik i lære som maskinarbejder. 

I dag 50 år senere kan han fejre sit 50 års jubilæum som maskinarbejder, hvilket ikke er hverdagskost i dagens Danmark. Især ikke når man tænker på at ca. 800.000 danskere, svarende til hver fjerde lønmodtager på det danske arbejdsmarked, hvert år skifter job. Finn er dermed ret unik og man kan roligt tildele ham titlen “firmaets mand”.

Boreværket som har været Finn Frandsens trofaste makker og arbejdsplads siden 1976.

Som Finn selv udtaler det i forbindelse med sit flotte jubilæum, “Jeg har været utrolig privilegeret med altid at have et dejligt job her ved Hydrema, og jeg har nydt hver en dag på mit arbejde. Jeg har været med til at udvikle nye maskiner og fået mulighed for at give min mening tilkende, og dermed følt at jeg har bidraget med noget til virksomheden.” 

Finn voksede op lige på den anden side af fabrikken i udkanten af Støvring, og kunne se ned på rækken af gule entreprenørmaskiner. Han startede som arbejdsdreng allerede som 15 årig ved Hydrema, uddannede sig senere til maskinarbejder og fandt efter nogle år sin plads ved boreværket, hvor der bearbejdes stålkomponenter til brug på de gule maskiner. Der blev nemlig i 1976 købt et nyt horizontal bore og fræse værk – faktisk har Finn aldrig siden forladt sin trofaste arbejds-”makker”, og står den i dag fortsat kompetent og drejer på maskinens håndtag.

Horizontal bore og fræseværk som Finn Frandsen trofast har betjent med stor præcision siden 1976.

Da Finn startede ved Hydrema i 1971, var det en virksomhed i vækst med ca. 25-30 ansatte, som år efter år udvidede sine produktions og lagerfaciliteter grundet den rivende udvikling som samfundet oplevede. I dag 50 år senere er Hydrema en moderne international virksomhed med 460 medarbejdere (2020), som endnu engang er kommet styrket ud af en større international krise.

                                             Hydrema V7-F9 traktorgravemaskine med frontskovl - juli 1971

Han har dermed oplevet lidt af hvert i sin tid hos Hydrema. Ser man samtidig på den udvikling virksomheden har gennemgået siden 1971, hvor man producerede maskiner baseret på Volvo traktorer, som Hydrema V7-F9 Traktor Gravemaskine med frontskovl, til hvor man er i dag, hvor der produceres højteknologiske entreprenørmaskiner, som Finn selv er med til at producere, så er der en verden til forskel.

Den nye Hydrema MX16 G Hjulgraver på arbejde i Aalborg.

Finn er desværre i løbet af de senere år, blevet ramt af Parkinson sygdom. Dette forhindrer ham dog ikke i at passe sit arbejde. Og faktisk befinder han sig godt når han står ved sin maskine, som får hans rystelser til at falde til ro. Mange havde nok valgt at trække sig tilbage med sådan en sygdom, dog er Finn endnu ikke indstillet på at trække sig tilbage og han har endnu ikke besluttet sig for, hvornår han har sidste arbejdsdag ved Hydrema. 

I forhold til fremtiden, så kommer Finn bestemt ikke til at kede sig, da han har godt og vel 35 forskellige veteran traktorer stående hjemme i privaten, som han nyder at bruge tid og skrue på.

Finn Frandsen og hans kone Jane i forbindelse med hans 50 års jubilæum.

I forbindelse med sit 50 års jubilæum blev dagen markeret på Hydrema, hvor Finn blev fejret sammen med kollegerne og familien. Finn Frandsen kan indstilles til Dronningens Fortjenstmedalje, da han efter 50 års tro tjeneste er kvalificeret til denne hæder, såfremt han selv ønsker det.

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027