Hydrema leverer stærk opgradering af alsidig rendegraver

3. februar 2022

Især på teknik og komfort siden bugner Hydremas rendegravere med forbedringer og opdateringer.

Hydrema lancerer ny serie af rendegravere med Cummins Stage 5 motorer, der overholder de seneste emissionskrav. 

Den seneste opdatering af Hydremas multimaskiner ligger 3,5 år tilbage, da man lancerede 900F-serien af de danskproducerede rendegravere. Nu er den nordjyske producent klar med endnu et overflødighedshorn af små og store forbedringer af den populære serie. Den nye generation navngives 900G-serien og bygger på mere end 40 års erfaring med netop denne maskintype. Mange af forbedringerne er udviklet og designet specifikt efter ønsker og tilbagemeldinger fra kunderne.

Serien består af fire modeller – 906G og 908G med 122 hk, samt de større 926G og 928G med 147 hk – der kombinerer rendegraveren og læssemaskinen i en unik multimaskine, som vel nok er den mest effektive og fleksible maskine på markedet. De har knækstyring, som effektive læssemaskiner skal have, og gravearmen er med ægte sideforskydning og 280 graders graveområde. Det betyder, at man på pladsen har både en regulær 10 tons læssemaskine og en 8-10 tons gravemaskine.


Den nye G-serie af knækstyrede rendegravere fra Hydrema er let genkendelige på de sortmalede aksler og hydraulikcylindre. Det er endvidere muligt at tilvælge sorte skærme og tag, eller få sin maskine i malet i specialfarver efter eget valg. 

Alsidighed skal sikre markedsandele

- Alsidighed er et nøgleord her. Det betyder for eksempel, at også de mindre entreprenører blot med denne ene maskine kan byde ind på opgaver, hvor det uden en rendegraver ville være nødvendigt at have flere forskellige maskiner med. Hydremas rendegravere er meget populære særligt i Skandinavien, hvor vi med 900G-serien håber at vinde yderligere markedsandele, lyder det fra projektleder for kompakte produkter Jonas Laustsen, Hydrema.

Den brændstoføkonomiske Cummins-motor i den nye G-serie er naturligvis opdateret, så den opfylder Stage V emissionskravene. Motoren arbejder godt og solidt selv ved lave omdrejninger. 
En anden nyhed er efterbehandlingssystemet af udstødningsgassen, som består af DOC og SCR katalysatorer samt partikelfilter. Det er et stabilt og robust system samlet i én boks, der er vedligeholdelsesfri - og for øvrigt den eneste løsning af sin slags på markedet.

Tempo 40-godkendt

- Hydrema er i forvejen kendt for lavt brændstofforbrug, og nu har vi skruet en tak op i forhold til klimadagsordenen. G-serien har for eksempel fået intelligent centralsmøring, som kun arbejder, når det er nødvendigt. Og der er automatisk hovedafbryder, som kapper strømmen til batterierne, når maskinen er inaktiv, fortæller Jonas Laustsen.

Hastigheden for 906G og 908G er desuden øget lidt, så alle modellerne nu kan tempo 40-godkendes. Det betyder kortere transporttid mellem opgaverne.

De to modeller 906G og 908G har fået en højere max-hastighed på op til 40 km/t, hvilket betyder at alle modeller i den nye 900G serie nu kan tempo-40 godkendes.

Komfort og service i højsædet

Selvom Hydrema i forvejen scorer topkarakterer for komfort og sikkerhed, er der i 900G-serien skruet en anelse yderligere op for komforten, med blandt andet et multijusterbart armlæn og 8 liters mobil køle-/varme-boks. Samtidig er der opnormeret med større mulighed for individuel førertilpasning af joysticks. Fra instrumentpanelet kan føreren let justere for eksempel joysticksenes følsomhed samt ombytning af funktion og retning på rullerne.

Med et nyt interiørdesign, multi-justerbare armlæn og flere indstillingsmuligheder af joystikfunktionerne, byder den nye serie af rendegravere på flere brugervenlige opdateringer. 

Bagrude-arrangementet er re-designet for at gøre åbning og lukning endnu lettere i den behagelige og støjsvage kabine, som har gennemgået en generel opfriskning.

- Vi har desuden monteret fjernbetjent lys, som er praktisk, når man kommer til en mørk maskine en tidlig vintermorgen. Fjernbetjeningen kan sidde i nøglebundtet, og dermed er der både ”Welcome-light” og ”Follow me home-light”. Desuden har vi lavet en fjernbetjent mulighed for at åbne og lukke motorhjelmen elektrisk - og når den er åben tændes lyset i motorrummet, fortæller Jonas Laustsen.
Serviceringen af de fire nye modeller er samtidig forenklet på en lang række områder. Blandt andet er de nu med spildfri aftapningsventiler, forbedret adgang til luftfilter og nye sikringsbokse.


Som noget nyt kan føreren nu ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening både hæve og sænke motorhjelmen med indbygget LED-lys, samt aktivere lys-funktionerne “Follow Me home” og “ Welcome light” - praktisk, når man kommer til en mørk maskine en tidlig vintermorgen.

God dataudveksling

Det effektive sporings- og dataindsamlingssystem Hydrema Telematics leveres som standard i alle maskiner. Systemet sørger for effektiv datadeling mellem kunde og maskine. Dette kan hjælpe med at planlægge vedligeholdelsesopgaver og diagnosticere problemer. Nedetiden kan dermed holdes på et minimum og styrker effektiviteten. Ved at vise alarmkoder og andre vitale data på onlineportalen kan Hydremas serviceteam hjælpe kunden med at identificere fejl hurtigt og præcist. 

Maskinens software kan samtidig opdateres gennem Hydrema Telematics, så kunden altid er sikret seneste version.

Vis kort ›

Find forhandler

Ud fra placering

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027