HYDREMA’s agile dumpere holder udvidelsesprojekt kørende.

11. december 2020

Siden opførelsen i 1970'erne er transformeranlægget blevet et vigtigt knudepunkt for el-nettet i Hamborg og Slesvig-Holsten.

Transformeranlægget – Hamborg Øst, er for tiden i gang med at blive renoveret og udvidet for at kunne imødekomme fremtidens stigende krav til elforsyningen. Siden marts 2020 har det store entreprenørfirma EUROVIA derfor udført jordarbejde på den mere end 100.000 m² stor byggeplads i det nordøstlige hjørne af Hamborg, Tyskland.

Hydrema 912FS har en 10 ton nyttelast og er stadig letbenet.

Projektleder Christoph Grenzdörfer fra EUROVIA kan stadig meget tydeligt huske arbejdet omkring det oprindelige område: ”Jorden her oppe i nord var undertiden meget blød og yderst ufremkommelig. Hvis vi ikke havde haft HYDREMA dumpere, ville vi ikke have vidst, hvordan vi kunne have fået materialet ud på en økonomisk rentabel måde”.

PÅ byggepladsen er To HYDREMA 912FS dumpere er i brug. De transporterer det udgravede materiale via en lang grusvej til den midlertidige lagerplads, men bringer også nyt materiale ind til udfyldning mellem de tæt placerede søjle-fundamenter.

Man bliver hurtigt imponeret af byggepladsens størrelse når man ankommer, for Hamburg Øst-transformeranlægget ligger nemlig på et 18 hektar stort område i Oststeinbek Kommune på grænsen mellem de 2 regioner Hamborg by og Slesvig-Holsten. Transformeranlægget og det nærliggende kommercielle område i Oststeinbek ligger ved siden af ​​motorvejen A1.

Fremtidssikring af el-nettet

Siden opførelsen i 1970'erne er transformeranlægget blevet et vigtigt knudepunkt for el-nettet i Hamborg og Slesvig-Holsten. Der ses ind i en kompleks fremtid, hvor transformeranlægget skal være i stand til at klare det meget varierende strøm-input fra de mange vindmøller. Til dette formål installeres fire faseskiftere - svarende til en ventil - i transformeranlægget, som styrer elektricitets flowet efter behov.

For at få plads nok, vil dele af det eksisterende anlæg blive pillet ned, men man samtidig har påbegyndt funderingsarbejdet på den nye installation. Projektet indeholder også en ny driftsbygning. Udvidelsen og renovations arbejdet finder sted mens anlægget er i fuld drift. Det er altid en udfordring, da forsyningssikkerheden skal garanteres selv under renoveringsperioden. Hvis alt går som planlagt, vil anlægget være fuldt operationel i 2023.

912FS bevæger sig hurtigt og let ved de nye fundamenter.

Den smidige hjælper

Christoph Grenzdörfer og hans 25 ansatte håber at have afsluttet det omfattende jordarbejde inden udgangen af ​​2022. 912FS-dumperne fra HYDREMA er vigtige hjælpere. "At kunne bevæge os hurtigt rundt på det store område og stadig komme ind de smalle steder - det er det, som adskiller 912FS-dumperen fra HYDREMA," siger EUROVIA-projektlederen.
 
Takket være det centralt placerede knækled giver den kompakte dumper føreren en følelse af sikkerhed. Salgschef for Tyskland, Martin Werthenbach uddyber: "At styre HYDREMA’en fra den store kabine med den fantastiske allround-udsigt er også sjovt for mange førere, fordi de ikke behøver at se tilbage. Når du er kommet rundt om hjørnet med fronten, ved du, at resten af ​​maskinen også vil følge med rundt om hjørnet, fordi hjulene på bagakslen følger hjulene på forakslen langs det samme spor. Efter at have tippet, kan føreren slappe af, da maskinen helt automatisk sænker ladet ned på plads. Herved føreren kan fokusere på at køre fremad igen, til næste opgave. "

Hydrema dumperen føler sig hjemme på den store byggeplads; Hydrema 912FS flytter 10 tons med op til 40 km/t.

Grenzdörfer understreger: "Da selve maskinen kun har en 8 ton egenvægt på trods af den 10 tons nyttelast, skånes den bløde jord og beskadiges ikke ved kørsel. Dette er især vigtigt for os, når vi fylder materiale ved de nye fundamenter."
    
Operatøren af ​​transformeranlægget - og klienten til jordarbejdet - er 50Hertz Transmission GmbH, hvis aktionærer er den børsnoterede, belgiske Elia Group (80 procent) og KfW Bankengruppe (20 procent).

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027