Specialombygget Hydrema 912 Rail Dumper bekæmper af støv på jernbanen.

2. juni 2021

Ifølge Zembla har jernbanearbejdere været udsat for forhøjede niveauer af kræftfremkaldende kvartsstøv i mindst et årti. Kvartsstøv kan frigives, når man arbejder med knust sten.

En udsendelse i det hollandske tv-program Zembla i april 2021, omhandlende større koncentrationer af kræftfremkaldende kvartsstøv under arbejdet på jernbanen, vakte opmærksomhed i landets jernbanesektor. Berende Spoor- en Grondwerken fra Oosterhout iværksatte efter udsendelsen udviklingen af en ny maskine for at forhindre dannelse af støv under jernbanearbejde. Direktør Jan-Hein Schoot forklarede, hvordan det fungerer på SpoorProTV-showet.

Ifølge Zembla har jernbanearbejdere været udsat for forhøjede niveauer af kræftfremkaldende kvartsstøv i mindst et årti. Kvartsstøv kan frigives, når man arbejder med knust sten. Programmet var beregnet til Berende Spoor- en Grondwerken, et firma der har specialiseret sig i udlejning af bemandede jernbanemaskiner. Dette var incitamentet til at gennemføre den plan, der havde været under overvejelse i nogen tid. Resultatet? En specialombygget Hydrema 912 Rail Dumper til bekæmpelse af støv på jernbanen.

Halvanden måneds udviklingstid

 

”Vi udviklede køretøjet med vores team på omkring halvanden måned. Sidste fredag ​​blev vand dumperen godkendt, og testet for første gang af Dura Vermeer på et projekt i Waalhaven sidste weekend. Vi vil være aktive der indtil fredag ​​den 28. maj. Folk er meget begejstrede, ”siger Schoot om den nye opfindelse.

Schoot roser alle involverede i inspektionsprocessen. ”Før køretøjet ankom til Holland, havde vi allerede informeret TÜV om maskinen, så processen allerede var startet. Dette betød, at inspektøren ved ankomsten kunne foretage en forhåndsinspektion, hvorefter efterkontrollen gik lige så glat. TÜV gav os en fantastisk støtte ”. I mellemtiden har Berende modtaget flere henvendelser. Blandt andet fra jernbane selskaberne Dura Vermeer og van Swietelsky, der ønsker at bruge maskinen til Metro aan Zee-projektet i Hoek van Holland.

Ændringer

 

“Vand dumperen” har en tank, der kan rumme seks til syv kubikmeter vand. Enheden kan opsuge vand ved egen kraft, hvormed den kan opsamle vand fra en grøft eller et opsamlingspunkt langs banen, og dermed være selvforsynende Vandkanon foran kan sprøjte fra venstre mod højre såvel som fra top til bund, hvormed den kan dække et stort område.

Derudover er fronten udstyret med et højtrykssystem og dyser, hvor sveller og skinner kan sprøjtes rene. Der er også sprinklere på siderne for at sprøjte sekundærskinnen, samt yderligere tre dyser på bagenden.

”Vi har længe ønsket at producere en selvkørende enhed, der er fleksibel, effektiv og manøvredygtig, tilbyder lavt jordtryk og er let at transportere,” forklarer Schoot. ”En jernbane dumper var ideel til dette. Naturligvis var vi nødt til at foretage justeringer for at bygge en tank på ladet. Derudover var der behov for adskillige hydrauliske komponenter til højtrykssystemet og vandkanonen. "

Andet eksemplar

En anden version - der dog skal ombygges - er nu under udvikling. Der foretages nogle forbedringer sammenlignet med den første version. Schoot har endnu ikke været i stand til at afsløre detaljer. Han lod dog vide, at blanding af tilsætningsstoffer med vandet overvejes for at sikre, at stoffet klæber til materialet. Men dette er endnu ikke afklaret.

Kun tiden vil vise, hvad fremtiden bringer. Det er ikke utænkeligt, at maskinen i fremtiden fås i forskellige størrelser. Dette er dog endnu ikke tilfældet, slutter Schoot.

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027