Tegelkamp vælger Hydremas kraftfulde City-gravemaskine

27. august 2020

Tredje generation af den tyske familievirksomhed - Tegelkamp i Warendorf bryder traditionen og vælger Hydremas stærke City-gravemaskine.

Lars Tegelkamp, der sammen med sin bror Tobias repræsenterer tredje generation af familievirksomheden, har efter grundige overvejelser og utallige test i fællesskab med sin bror og med deres fars accept, valgt den kraftfulde gravemaskine fra den dansk-tyske producent fremfor andre lignende maskiner.

”I Oelde har vi en byggeplads med ekstremt trange forhold og 1000 mm rør. Hydrema’en var her den eneste hjulgravemaskine, der uden problemer kunne flytte de enkelte rørdele, som hver havde en vægt på 7 ton. Konkurrenternes maskiner var enten for store eller for pladskrævende, hvilket fik os til at indse, at vi ikke behøvede at gå på kompromis med vores beslutningen om en Hydrema, da de er kompakte og meget kraftfulde maskiner,” opsummerer Lars Tegelkamp.

Ved maskinlevering - fra venstre: Oliver Pape, Lars Tegelkamp og Martin Werthenbach

Beslutningen var dog ikke let. Virksomheden, der blev grundlagt af deres bedstefar, Bernhard Tegelkamp, den 1. januar 1954 i Warendorf, Munsterland, har altid brugt og foretrukket et andet nordtysk mærke. Men da intet varer evigt, og ydeevne og effektivitet er vigtigere end gamle vaner for tredje generation med Lars og Tobias i spidsen, var tiden inde til at Hydrema’s maskiner kunne bryde med de gamle og historiske traditioner omkring maskinvalg. ”De første overvejelser begyndte derfor ved BAUMA i 2019”, siger Edgar Tegelkamp, der overtog virksomheden i 1987 af sin far.

”I München kiggede mine sønner og jeg først på flere forskellige maskiner, og drøftede derefter i de følgende måneder de forskellige demonstrationer og maskiner med de enkelte producent- repræsentanter. Da mine sønner tiltrådte som aktionærer pr. 1. januar 2020, har de naturligvis en stor del at skulle have sagt. Lige fra starten var Hydremas maskine interessant for os, da dens kompakthed og kraft ikke kunne matches af andre producenters maskiner. Da vi tilmed fandt ud af, at servicepartneren var i vores nærområde gennem et partnerskab med CNHi S&S GmbH, CASE-filialen i UNNA, var aktionærernes flertals opfattelse klart til fordel for Hydrema MX18 maskinen "

Tegelkamp startede som et grossistfirma for byggematerialer, hvorefter man gradvist udvidede sit forretningsområde til også at omfatte kulhandel samt, jord- og anlægsarbejde. I 1983 fulgte vejbyggeri og brolægning. Da virksomheden har sin egen grusgrav, er man selvforsynende med fyldmaterialer og kan dermed også selv deponere uforurenet jord.

”I dag bliver vores byggepladser stadig mere kompakte og snævre, mens komponenterne på samme tid bliver tungere, hvilket stiller større og større krav til maskinernes egenskaber”, det ved Lars Tegelkamp som dog ser positivt på fremtiden grundet sin nyerhvervelse.

Hydremas regionale salgschef, Oliver Pape, kendte virksomheden fra tidligere og havde derfor et godt indblik i den udfordring, der ventede ham. “Jeg var klar over, at vi var skulle bryde en mangeårig tradition i dette firma, men vores maskiner gør det relativt let for mig at vække kundernes interesse og i sidste ende overbevise dem, da Hydrema’s mange unikke salgspunkter er mange penge værd for vores kunder. Du investerer i fremtiden og får en god del af afkastet på investeringen gennem indsatsen. "

Også salgschefen i Tyskland - Martin Werthenbach er glad for at have vundet et firma i Tegelkamp, der nu som de første bruger en MX18 City hjulgravemaskine i Münsterland-regionen. ”Jeg kommer selv fra naboregionen Hamm og kender også Tegelkamp-firmaet fra mine tidlige dage, hvor jeg nød min uddannelse hos en forhandler i regionen, hvor de fik leveret hjullæssere og gravemaskiner fra.

Det er mere end 35 år siden, så jeg er opmærksom på det ansvar, vi har påtaget os, da vores gravemaskine naturligvis nu vil sammenlignes med denne lange historie. Men egenskaberne ved vores maskine, som iværksætterne her har fået øjnene op for og efter dem forhåbentligt mange andre, vil også betyde, at flere Hydremaer i fremtiden vil blive brugt i min hjemregion, ”siger Werthenbach stolt.

”Jeg hører fortsat de mest utrolige historier fra vores kunder landsdækkende, som den fra iværksætteren fra Mecklenburg - Vorpommern, der stolt fortæller mig, at han har tjent penge siden han købte dsin Hydrema MX18, da han nu ikke længere har behov for en kran.

Eller forhandlere, der fortæller mig, at de stolt får meldinger fra deres kunder om, at de med deres Hydrema let har løftet et tungt komponent med gravemaskinen, som andre maskiner mislykkedes med tidligere. Eller entreprenører der udfører og etablere dæmninger og diger, der fortæller mig, at dette arbejde kun kan udføres med en Hydrema på grund af gravearms udformningen, og jeg kunne blive ved, for positive historier og tilbagemeldinger er der flere af. "

Hydremas sælgere ved også, at servicen i sidste ende også skal være i overensstemmelse med kundens forventninger. ”Vi har i den forbindelse indgået et salgs- og servicepartnerskab med CASE-filialen i Unna, som gør det muligt for os at drage fordel af den fremragende service som servicechef Stefan Brinktrine leverer. Vi fortsætter som hidtil med at sælge vores maskiner selv i Ruhr-området og det nærliggende Münsterland, og samarbejder på en konstruktiv måde med CASE-filialens salgsafdeling, forklarer Hydremas salgschef. " På denne måde drager Tegelkamp-virksomheden fordel af service partnerskabet mellem CASE og HYDREMA."

"I øvrigt kan Hydrema-maskiner lejes fra CASE-filialen," tilføjer Oliver Pape, som også er glad for at se den første maskine, i gang med opgaver i Münsterland. ”Hydremas maskiner er førsteklasses produkter, og jeg er helt sikker på, at maskinførerne hos Tegelkamp bliver glade for deres nye Hydrema maskine og glade viser den frem på byggepladsen.

icon-pin Find os
icon-request Anmod
icon-contact Kontakt
Anmod om
at blive kontaktet
icon-arrow-down

Har du et spørgsmål om vores maskiner eller service ? Eller vil du gerne kontaktes af din lokale sælger? Udfyld venligst formularen.

Hovednummer +45 9837 1333

info.dk@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
9530 Støvring

Center Nord (Støvring)
Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
+45 9837 2600

Center Syd (Kolding)
Hylkedalvej 46, 6000 Kolding
+45 7483 2424

Center Øst (Ringsted)
Kærup Parkvej 15, 4100 Ringsted
+45 4649 7575

Center Bornholm (Åkirkeby)
Brovangen 5, 3720 Åkirkeby
+45 5697 0027